Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy… Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci… Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni! Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Hrníčková bábovka s ořechy, kávou… Vejce, cukr vyšleháme, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko, kokos, ořechy, kávu. Vlejeme do formy vytřené… více o Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem
Zapékaná krkovice V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme… více o Zapékaná krkovice
Skřivánci na niti Z bůčku rozkrojíme co největší plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Poklademe kysaným zelím,… více o Skřivánci na niti
Cuketové špagety Cibuli osmahneme na oleji, přidáme cuketu (oloupanou, bez semínek a nakrajenou na kostky) a nakrájená rajčata.… více o Cuketové špagety
Kuře na zelí a slanině Nakrájené brambory, na ně dáme zelí a potom tam dáme kuřecí stehna a na to dáme slaninu, dáme to asi tak na 40 min. do… více o Kuře na zelí a slanině
Svíčková pro lenochy Do tlakového hrnce nasypeme všechno dohromady (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a… více o Svíčková pro lenochy
Kuřecí špalíčky na tymiánu Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je… více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Žampionová játra Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je… více o Žampionová játra
Bílá pizza s cuketou Příprava těsta: smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme lehce zahřátou vodu spolu s olivovým olejem. Z těsta uhněteme… více o Bílá pizza s cuketou
Pstruh s tymiánovým máslem a… Vykuchaným a osušeným pstruhům(s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme … více o Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
Chilli con carne podle restaurace… Postup: Zprudka orestujeme maso, přidáme cibulku a chilli a necháme cca 10 minut než se nám vyvaří přebytečná voda.… více o Chilli con carne podle restaurace Jáma
Luxusni svickova Návod na karamel: Na kvalitní pánev dáme 2 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C. Za chvíli se začne… více o Luxusni svickova