Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo… Vypadá velmi lákavě, jako něco mezi hodně zralým žlutým jablkem a hruškou. Jenže když se do ní… Celý článek
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween Někdo Halloween miluje, jinému připadá jako hloupý americký import. Ať už patříte k jedné,… Celý článek
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se! U nás jsme hrdí na svíčkovou nebo vepřo-knedlo-zelo, sousední Rakousko je vyhlášené dozlatova… Celý článek
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník… Nemáte příliš času, ale chcete si osladit podzimní dny? Upečte nadýchané rohlíčky ze zakysané… Celý článek
Sladká pohádka Utřeme 5 žloutků se 170 g cukru, přidáme polohrubou mouku, kakao a sníh z 5-ti bílků. Těsto dáme do dortové formy a… více o Sladká pohádka
Alenčin medovník Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a… více o Alenčin medovník
Plzeňské rozpeky Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko. Do zadělávací mísy… více o Plzeňské rozpeky
Výborné grilované kuře Připravíme silný roztok soli s vodou a mícháme, až se sůl rozpustí. Kuře den před grilováním propícháme injekční… více o Výborné grilované kuře
Kuřohus se zelím Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí, dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče,… více o Kuřohus se zelím
Argentina-pancetta po toskánsku Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme přes noc odležet ve vodě (aby se zbavily škrobu, držely tvar a při… více o Argentina-pancetta po toskánsku
Staročeský domácí chléb Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout. V misce… více o Staročeský domácí chléb
Nepečené mlsání Bílý jogurt, tvaroh a zakysanou smetanu smícháme dohromady. Ve druhé míse vyšleháme smetanu ke šlehání. Tuhou šlehačku… více o Nepečené mlsání
Veselá bída 1. Na oleji nebo sádle osmahneme drobně nakrájenou cibulku. 2. Na ni nasypeme na kostičky nakrájený chleba, necháme… více o Veselá bída
Staročeská vepřová kýta Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou.… více o Staročeská vepřová kýta
Alsaské kotlety Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané)… více o Alsaské kotlety
Dietní gulášek Nakrájíme si kuřecí na nudličky, osmahneme na oleji, přidáme vegetu a dusíme cca 10 minut. Přidáme nakrájené oloupané… více o Dietní gulášek