Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj! Vybrat kvalitní kečup je občas složitější, než se zdá. Může se v něm schovávat velké množství… Celý článek
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se! Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept… Slavná herečka Stella Zázvorková byla proslulá svou vášní pro vaření a svým kulinářským umem… Celý článek
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s… Klasické avokádové guacamole je sice fajn, ale léto si říká o upgrade. Guacamole si skvěle… Celý článek
Šátečky Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce, do kterých dáme náplň. Vytvoříme šátečky, které potřeme žloutkem. Pečeme… více o Šátečky
Závin Šílený Max Listové těsto vyválíme na obdélníky 35x20 cm. Jablka nastrouháme spolu s rumovými perníčky. Plát těsta potřeme… více o Závin Šílený Max
Šlehačkovo-kávové řezy s jahodami Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme šlehačku, prošlehneme, přidáme mouku s práškem do pečiva a vylijeme na vymazaný a… více o Šlehačkovo-kávové řezy s jahodami
Polévané piškotové muffinky Nejprve si vymažeme plech na muffiny. Můžeme použít i papírové košíčky, které vložíme do plechu na muffiny. Žloutky… více o Polévané piškotové muffinky
Dušené červené zelí Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno. Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme… více o Dušené červené zelí
Jednoduchý cizrnový salát Cizrnu je potřeba nechat 12 hodin odmočit a pak se dá vařit doměkka. Zatímco vaří, nakrájíme na kostičky šunku a… více o Jednoduchý cizrnový salát
Bezé laskonky Bílky vlijeme do mísy, přidáme polovinu krupicového cukru a na vodní lázní šleháme 5 minut. Mísu sundáme z vodní lázně,… více o Bezé laskonky
Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách Kuřečí prsa očistíme a napříř nakrájíme na proužky, silné asi tak na palec. Můžeme lehce rozklepnout, aby byly širší. … více o Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Irsýn Nejprve si připravíme těsto: vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme Bílky. Nato vyšleháme do pěny žloutky s… více o Irsýn
Těsto na domácí pizzu Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. (Aby nám opravdu vyběhl je lepší ho posypat trochu cukrem.) Do… více o Těsto na domácí pizzu
Květákový salát s cizrnou a… 1. Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze… více o Květákový salát s cizrnou a brusinkami
Guláš z hovězího (vepřového) srdce Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky).… více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce