Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto… Ovocné knedlíky patří k létu stejně neodmyslitelně jako slunce a prázdniny. A ty s meruňkami… Celý článek
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit! Ne pro každého znamená okurková sezona odpočinek a nicnedělání. Obzvlášť v Čechách. Skoro by… Celý článek
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří… Cukety jsou letní hit a je celkem jedno, jestli jste si je vypěstovali sami, od někoho dostali… Celý článek
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá… Šopský salát neboli šopák my Češi důvěrně známe. Není divu, můžete si ho dát téměř v každé… Celý článek
Povidlok Všechny přísady 1. smíchame a pak přidáme přísady 2., znovu pořádně promícháme. Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a… více o Povidlok
Těstoviny se špenátem a krabími… Na másle nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát a necháme ho podusit. Pak ohřejeme… více o Těstoviny se špenátem a krabími tyčinkami
Tvarohové šátečky nasladko i… Zaděláme těsto smícháním tvarohu, mouky, tuku. Rozválíme na plát cca 3-5 mm silný. Vykrojíme čtverečky cca 6x6 cm. … více o Tvarohové šátečky nasladko i naslano
Kuřecí maso s hroznovým vínem Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata… více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Velikonoční nádivka Vařené uzené, nejlépe krkovičku, rozkrájíme na drobné= kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku,… více o Velikonoční nádivka
Pangasius na zelenině (dietní) Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme pangásia z lednice, abychom si ho nakořenili. Připravíme… více o Pangasius na zelenině (dietní)
Pangasius s bazalkovým pestem a… Rybí filety lehce zakápneme citronovou šťávou a osolíme. Dno zapékací mísy vymažeme máslem nebo olejem a poklademe… více o Pangasius s bazalkovým pestem a sýrovou krustou
Extra rychlá rajská Z oleje a mouky uděláme zásmažku. Chvíli provaříme a zalejeme protlakem, podle potřeby i vodou. Přidáme hřebíček,… více o Extra rychlá rajská
Španělské rizoto Do hrnce se sklenkou vody dáme rýži. Zapneme na nejvyšší výkon a vaříme-postupně přilíváme vodu. kuřecí maso… více o Španělské rizoto
Klasické palačinky Smícháme mouku s vejci, solí, cukrem a postupně vmícháme mléko, až je těsto hladké. Pečeme na lehce vymaštené větší… více o Klasické palačinky
Bramborové válečky Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno… více o Bramborové válečky
Domácí tiramisu Nyní si připravíme výtečné domácí tiramisu.Recept je vcelku jednoduchý.Tiramisu má 3 patra. Nachystáme si plech a… více o Domácí tiramisu