Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich… Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a… Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení! Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Pečení pstruzi Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme. Mezitím opláchneme a osušíme… více o Pečení pstruzi
Bramborové vdolky Strouhané vařené brambory dáme do mísy, trošku osolíme, přidáme droždí, které jsme rozpustili v mléce se lžící cukru.… více o Bramborové vdolky
Řízky v alobalu Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne… více o Řízky v alobalu
Švýcarské fondue Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Bramborová omáčka s klobásou Brambory nakrájené na drobné kostičky vaříme zalité půllitrem vody se solí a kořením(nové koření předem podrtit)… více o Bramborová omáčka s klobásou
Zdravý salát Nachystáme si mísu, do mísy nalijeme vodu do vody nasypeme cukr,sůl a nalijeme ocet. Uděláme sladko kyselou vodu.… více o Zdravý salát
Falešná marcipánová hmota Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu… více o Falešná marcipánová hmota
Koláče od mamky Mléko + droždí + cukr + trochu mouky, zadělat kvásek v hrnečku a dát do tepla Mouku, cukr, žloutky, olej + kvásek… více o Koláče od mamky
Rychlé fazolové lečo Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu, do hrnce si dáme spěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek… více o Rychlé fazolové lečo
Hanácké koláče 1. Mák povaříme v mléce do zhoustnutí, osladíme, přidáme špetku skořice a citronové kůry, povidla, promícháme a necháme… více o Hanácké koláče
Sladké mušle Listové těsto rozválíme a pokrájíme na proužky o velikosti asi 1x6 cm. Jednotlivé proužky dáváme na plech tak, že… více o Sladké mušle
Zapečené kuře s nivou Plátky masa jemně rozklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti např. grilovacím kořením a česnekem a poklademe na… více o Zapečené kuře s nivou