Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte… Domácí vanilkový extrakt je poklad. Jedna lžička nahradí celý vanilkový lusk nebo jeden… Celý článek
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny! Kysané zelí je mimořádnou vitaminovou bombou, podle odborníků je dokonce jednou z… Celý článek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je… Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má… Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Falešný pařížský dort Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou. Krém: mléko, kakao, hladkou mouku = přivedeme… více o Falešný pařížský dort
Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou Nejprve nakrájíme maso na kostičky, nastrouháme nivu (může být i více, záleží na chuti) a nakrájíme pórek na kolečka.… více o Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou
Šátečky Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce, do kterých dáme náplň. Vytvoříme šátečky, které potřeme žloutkem. Pečeme… více o Šátečky
Štrúdl se zelím a nivou Listové těsto rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme podlouhlý plát. Doprostřed klademe po celé jeho délce zelí, na… více o Štrúdl se zelím a nivou
Uherské kuře Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a… více o Uherské kuře
Tvarůžkový steak Maso naklepeme, osolíme, opepříme, rychle opečeme, dáme na plátky nakrájenou anglickou slaninu, na půlkolečka… více o Tvarůžkový steak
Zdravá snídaně Kaiserku rozřízneme, ne však zcela, necháme malý kousek spojený. Lehce namažeme máslem nebo tvarohovou pomazánkou,… více o Zdravá snídaně
Bramborové knedlíky K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku, vytvoříme důlek do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou… více o Bramborové knedlíky
Kuřecí zbytkový salát Maso obereme od kostí a pokrájíme na kousky, které zamícháme s natrhaným salátem, drobně pokrájeným sýrem a slabými… více o Kuřecí zbytkový salát
Rukolový salát se žlutým melounem… 1. Nachystáme si kuřecí prsa do marinády z: olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření 2. Rukolu zbavíme hořkých stonků… více o Rukolový salát se žlutým melounem a kuřecím masem
Lahodné těstoviny s tuňákem V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova.… více o Lahodné těstoviny s tuňákem
Dobré pečené koblihy Zpracujeme těsto, necháme ho kynout. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka - třeba podle hrnku. Na… více o Dobré pečené koblihy