Květákový mozeček Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej,… více o Květákový mozeček
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům… Možná se vám to při pečení cukroví už také stalo. Vytvarujete krásné vanilkové rohlíčky a dáte… Celý článek
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy Doplňte výběr vánočního cukroví o úžasné marokánky. Tato dobrota plná sladkého ovoce, ořechů a… Celý článek
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa… Vaječný likér, vaječňák nebo ajrkoňak. Ať už mu říkáte jakkoli, na Vánoce prostě nesmí chybět.… Celý článek
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem Málokdo by se vzdal klasického lineckého cukroví, které patří mezi nejznámější a také nejvíce… Celý článek
Rožnovské kapsy Maso omyjeme, osušíme, odřízneme tučné kousky a nařízneme kapsy. V misce utřeme máslo se sýrem (můžeme ho nastrouhat),… více o Rožnovské kapsy
Jablečná nutela Oloupaná, nakrájená jablka bez jadřinců pomeleme a dáme vařit s cukrem. Do horké směsi přidáme na kousky nalámanou… více o Jablečná nutela
Pizza z tvarohového těsta Cibuli a salám nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme lečo (i s nálevem), osolíme, okořeníme oregánem a… více o Pizza z tvarohového těsta
Rybí filé podle Mayi Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme… více o Rybí filé podle Mayi
Vepřová roláda Budapešť Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Z mletého masa, soli, jemně… více o Vepřová roláda Budapešť
Rakouský trhanec podle mé babičky Mléko, kysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku dobře promícháme, lehce osolíme, přidáme rozinky (nejlépe namočené v rumu… více o Rakouský trhanec podle mé babičky
Lucčiny těstoviny s kuřecím masem Těstoviny se uvaří. Osmažit cibulku, na ni maso nakrájené na menší kousky, okořenit grilovacím kořením. Jakmile je… více o Lucčiny těstoviny s kuřecím masem
Bramborovo-sýrové lívance Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,… více o Bramborovo-sýrové lívance
Rozhlasová krůta M. Woodhamsové 1. Maso nakrájíme na asi 2 cm silné proužky a velice jemně nakrájíme cibuli. 2. Stejně jemně nasekáme i petrželku a na… více o Rozhlasová krůta M. Woodhamsové
Vepřové maso v omáčce Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme.… více o Vepřové maso v omáčce
Bramborové rizoto Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, smícháme v míse s olejem, česnekem, kečupem, vejcem a grilovacím kořením. Necháme… více o Bramborové rizoto
Máslová pěna s uzenou rybou Máslo a rybu používáme zhruba v množství 100g másla na 150g rybího masa. Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli… více o Máslová pěna s uzenou rybou