Červenou řepu uvaříme vcelku (cca 30 minut). Poté ji nakrájíme na plátky a vkládáme do zapékací misky. Osolíme, opepříme, ochutíme česnekem, pokapeme medem a posypeme ořechy. Uděláme další vrstvu řepy, kterou pokapeme citronovou šťávou. Dáme péct do trouby předehřáté na 150 °C. Po upečení pokapeme olivovým olejem.
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísy vyložené alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu