Pečená vepřová kolena na jablkách a medu

2.94

hodnoceno: 17
Příprava: 240 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • sůl
    • česnek
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • červené víno
    • nové koření
    • med
    • 2
      ks vepřové koleno
    • olej
    • 0,4
      kg jablka

Postup přípravy receptu

  • Kolena nejprve očistíme. Poté nasolíme a očesnekujeme a spolu s cibulí, novým kořením a bobkovým listem vaříme asi 2 až 2,5 hodiny. Vytáhneme, necháme okapat a vložíme na plech. Mírně podlijeme olejem a pečeme v troubě přibližně na 180 °C. Během pečení podléváme. Pečeme minimálně další hodinu. Cílem je zcela měkké maso. Během pečení potíráme směsí z medu, česneku a koření.
  • Asi 30 minut před dopečením vložíme na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka a pečeme společně. Chutě se propojí. Po dopečení kolena vyjmeme a zbylou šťávu scedíme. Přidáme červené víno a ještě povaříme. Omáčka poslouží jako ozdoba či podklad pod kolena.
  • K tomuto masu podáváme pečivo, hořčici, jablka s křenem, kysané zelí nebo domácí nakládané okurky.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: