
3.18
Na oleji zpěníme 1 větší cibuli pokrájenou spíše na větší kousky nebo na proužky. Kuřecí játra dobře propereme ve vodě,… více o Kuřecí játra se zeleninou na smetaně
Plátky krkovičky nasolíme, opepříme, vložíme do ohnivzdorné skleněné mísy a zalijeme šlehačkou. Pečeme v troubě cca 75… více o Krkovička na smetaně
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou… více o Slepice na smetaně
U nás se jim říká rozbouchnuté brambory nebo zkráceně bouchačky. A slavný britský šéfkuchař o… Celý článek
Jablečné koláče jsou osvědčení domácí utěšitelé. Ať už je to klasický páj z křehkého těsta,… Celý článek
Podzim je obdobím barevných listů, hustých polévek a také časem, kdy si můžete opět po roce… Celý článek
Mleté maso má dvě hlavní výhody. Je rychle hotové a seznam skvělých receptů z něj je… Celý článek
Do velké mísy prosijeme mouku, postupně do ní vmícháme vejce. Přidáme podmáslí, vodu a sůl a vymícháme hladké těsto,… více o Křehké lívance z podmáslí
Do pekárny vložíme tekuté, pak suché ingredience a zapneme pekárnu. Program: SPRINT nebo základní. více o Pšenično-žitný chléb
Do mouky na vále nasekat heru a tvaroh, osolit, vypracované těsto vyválet na stéblo, potřít vejcem, posypat, nakrájet… více o Sýrové tyčinky bez sýra
Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalejeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený… více o Kuřecí stehna z Francie
Tuk, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku, kakao (nejlépe holandské), bílý jogurt, přášek do pečiva a na kostky… více o Hrušková buchta
Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku nakrájenou na… více o Brambory v papiňáku
Lilek přepůlíme a uděláme do něho 3 x zářezy nožem po délce, do nich nastrkáme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně… více o Česnekový lilek zapečený
Vařené oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim jemně nastrouhanou mrkev, vejce, nasekané bylinky dle chuti,… více o Barevné bramborové knedlíky (noky)
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito… více o Prdelačka z jelítka – jíšková
Suroviny na těsto zpracujeme, těsto necháme do druhého dne v lednici odležet, těsto vyválíme, vypichujeme oválky,… více o Skořicové oválky
TĚSTO - všechny suroviny smíchat dohromady - na hluboký plech s pečícím papírem natřít rovnoměrně tenkou vrstvu těsta… více o Jednoduchý Medovník
Těsto: změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, vodu, kakao, mouku s kypřidlem a řádně promícháme.… více o Pribiňáčkové řezy