
2.8
Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce s cukrem, přidáme žloutek, máslo a mouku. Zaděláme těsto, necháme vykynout, až… více o Pěry
Brambory omyjte a i se slupkou je nakrájejte na asi 3 mm silné plátky. Česnek a na kousky pokrájenou cibuli prolisujte… více o Pečené brambory
Svaříme si vodu a necháme ji vychladnout. Do vody přidáme nadrcený česnek, sůl, pepř a trochu kmínu. Mezitím si… více o Pečené koleno
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na… více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Z mouky, másla, cukru, prášku do pečiva, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Dáme ho odpočinout na chvíli do chladu.… více o Berlínské řezy
Pozor, krém je třeba dělat nejméně 8 hodin před vyráběním dortu. Krém: zkaramelizovat cukr (jen slabě na hnědo),… více o Malakov dort – starý recept po prababičce
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme jen jestli máme rádi solená jídla (když jsem to dělala, tak jsem to ani… více o Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup… více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky asi 3 cm velké. Osmažíme na másle, zalijeme mlékem a zeleninovým vývarem z bujonů… více o Dýňová polévka
Všechny suroviny dobře smícháme dohromady. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a pečeme na 180°C asi 35… více o Fofrperník
Žloutky s prosátým moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem třeme 30 až 40 minut a pak je lžičkou nanášíme do vymazaných… více o Vanilkové rakvičky
Zpracovat těsto a rozdělit na 8 dílů,poté vyválet válečky a každý rozválet válečkem na šířku cca 1cm. Přehnout půlku… více o Tvarohové miništoly
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty… více o Burizonový chlebíček ze Salka
Lilek a cuketu nakrájíme na velké kousky (2,5 cm), prosolíme a necháme je pustit vodu. Nahrubo nakrájené cibule a… více o Provensálské ratatouille
Z másla, cukru, mouky a prášku do perníku vyrobíme drobenku. 3/4 jí natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Nahoru… více o Perníková fantazie