
3.5
Maso protkneme klínky klobásy, dáme do mísy s petrželí a koprem, zalijeme pivem a přikryté necháme 5 hodin marinovat.… více o Hovězí pečeně na pivu
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme… více o Kuře pečené s nádivkou
Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky, stehýnka apod.) do marinády. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat v… více o Kuře pečené na zelenině
Není nad bochník poctivého kváskového chleba. Co ale takhle zkusit i něco jiného? Vydejme se… Celý článek
Máte velkou úrodu švestek a už vás nebaví z nich připravovat jen koláče nebo povidla? Usušte… Celý článek
Prakticky z jednoho hrnce nebo z jedné pánve můžete připravit rodinnou večeři, která uspokojí… Celý článek
Svačiny pro děti bývají na začátku školního roku velkým tématem. Je spousta těch, které skončí… Celý článek
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (2/3 strouhanky nahradíme kokosem). Obalené řízky usmažíme dozlatova. Na… více o Kuřecí řízek Tahiti
Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme… více o Chlebové bochánky
Vypracujeme těsto a na masovém strojku vytlačujeme tvary. Po upečení balíme v cukru. více o Strojkové s jogurtem
V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse… více o Celozrnný pivní chléb
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme zabalené ve folii odpočinout v lednici, alespoň půl… více o Slané tyčinky se šunkou
Hraška je bezlepkové a bezvaječné těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách. Hrašku důkladně… více o Žampionové lívance
Nožky žampionů oddělíme od kloboučků. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nasekané nožky žampionů, chvíli… více o Plněné žampiony s nivou
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2… více o Cukroví z pudinku bez vajec
Fazole se nechat namočené ve vodě několik hodin. ( Nemusí se jenom se pak déle vaří. ) Ve stejné vodě uvaříme, podle… více o Fazolová polévka
Květák uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Po vychladnutí jej nasekáme nadrobno, vmícháme ostatní suroviny a dáme… více o Květáková pomazánka
Omáčka: Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku; dejte pozor,… více o Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Jemně nasekaný česnek, pokrájené feferonky a zelenou petrželku (je možné nahradit bazalkou) dáme za studena do pánve,… více o Dýňové těstoviny