Pečený kanec se zelím

2.17

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 0,5
      ks celer
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks petržel
    • 1
      snítka tymián
    • 10
      ks bobkový list
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 15
      ks nové koření
    • 20
      ks pepř celý
    • špek kůže
    • 10
      ks jalovec
    • 2
      kg kančí maso krkovice
  • Zelí
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      dl ocet
    • hrubá mouka
    • 1
      kg kysané zelí
    • mletý kmín
    • 0,5
      kg cukr

Postup přípravy receptu

  • Na kance: Očištěnou zeleninu okrájíme na kostky. Vložíme ji na dno pekáče, přidáme koření a promícháme. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a přidáme do pekáče na zeleninu. Podlijeme trochou vody a dáme pomalu péct do trouby předehřáté na 140 stupňů. Pečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme a pekáč s výpekem a zeleninou dáme na sporák. Obsah pekáče vyrestujeme do tuku, zaprášíme lehce moukou a orestujeme. Zalijeme vodou a necháme provařit. Přecedíme a šťávu přidáme k masu.
  • Na zelí: Zelí vyjmeme z pytlíku a necháme vykapat. Šťávu uschováme. Zelí překrájíme. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mletý kmín, pokrájené zelí, cukr a sůl. Pokud není šťáva ze zelí moc kyselá, zalijeme jí zelí a přidáme vodu. Necháme podusit do poloměkka. Zaprášíme hrubou moukou a necháme provařit. Dle potřeby dochutíme.
Zařazení: Zvěřina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: