Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme do olejové marinády. Ve velké pánvi rozpálíme olej a steaky z každé strany asi 3 minuty opečeme a položíme na horký talíř. Do pánve vložíme kousky cibule, osmažíme ji a položíme vedle steaků. Smícháme máslo, nasekanou petrželku, česnek a tuto směs klademe na připravené maso. Podusíme oloupaná omytá rajčata, posypeme strouhaným sýrem a lehce osolíme. Sýr spolu s rajčaty přidáme na talíř a vše posypeme nahrubo umletým černým pepřem.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem