3.2
Vyšleháme cukr, olej, mléko, žloutky, vanilkový cukr a prášek do perníku. Pomalu zašleháme sníh z bílků a přidáme… více o Perníková bábovka
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,… více o Mňamózní perníková bábovka
Z ingrediencí připravíme těsto, vyválíme 3 placky jako na štrůdl, pomažeme povidly – ne až po okraj, asi 3 cm vrstva.… více o Perníková roláda
Nakládané ředkvičky jsou skvělým způsobem, jak si užít pikantní chuť této zeleniny po celý rok… Celý článek
Je známo, že některé bylinky a esenciální oleje z nich získané přirozeně odpuzují hmyz a tím… Celý článek
Chřest neboli špargl je bezesporu česká superpotravina. Šťavnatý, křehký, křupavý, plný chutí… Celý článek
Už vás nebaví utrácet za drahé papriky, které navíc často bývají pomlácené a chuťově nevýrazné… Celý článek
Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes… více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru se udělá kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na… více o Hanácké vdolky
Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme pokrájené krabí tyčinky (každou rozdělit na 4 ks). Vyloupané ořechy rozdrtíme na… více o Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem
Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček,… více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Ze surovin zpracujeme těsto a dáme ho do lednice asi na hodinu. Pak těsto rozválíme na plát (max. 5 mm) a vykrajujeme… více o Špaldové sušenky
Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián,… více o Králík načerno
**PIŠKOT:** Smícháme mouku, cukr, kakao, kukuřičný škrob (gustin) a prášek do pečiva. Přidáme olej, smetanu, rum a… více o Banánovo-čokoládový dort bez vajec
Rohlíky nejlépe tak dva dny staré nakrájíme na kostky tak cca 1,5 až 2 cm velké. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky… více o Špekové knedlíky
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou… více o Slepice na smetaně
Na dvou lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Poté přidáme hladkou mouku, rychle smícháme dohromady vše.… více o Výborná kari omáčka
Kotlety vložit do směsi ze všech ingredincí a nechat uležet 12-24 hodin. Poté smažit jako přírodní řízek. více o Školníkovy kotlety
Všechny ingredience dobře promícháme. Pečeme při 180st. cca 30-40minut. více o Bábovka jogurtová