
3.07
Houby namočíme do vody na dvě hodiny . Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem, přidáme houby i s vodou, ve které byly… více o Houbová polévka ze sušených hub
Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky. Mixujeme, až vznikne pyré. Pak směs přendáme do mísy, kde… více o Bazalkové pesto
Rajčata i sušená rajčata nakrájíme na malé kousky, přidáme jemně nasekanou jarní cibulku a chilli papričku. Přidáme… více o Tartar z rajčat
Ladronka poslední srpnovou neděli byla lahůdková. Patnáctý ročník gastronomického festivalu F… Celý článek
Proč si někdy tak komplikujeme život horami špinavých hrnců, když by nám stačila k přípravě… Celý článek
Oběd do krabičky byl dlouhou dobu spojován se zdravým životním stylem, dnes se ale pro mnohé… Celý článek
Každý milovník knih nad nimi musí zaplesat. A nejen on. Dorty, které dokonale kombinují… Celý článek
Nejprve nakrájíme maso na kostičky, nastrouháme nivu (může být i více, záleží na chuti) a nakrájíme pórek na kolečka.… více o Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou
Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek.… více o Kynutá buchta s tvarohem
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh. Do vymazaného a vysypaného… více o Rybízová buchta s čokoládou
Slané pečivo k vínu nebo jen tak: zpracujeme těsto, vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na plech (nemusí se… více o Tvarohové těsto naslano i nasladko
Na vál prosyjeme mouku, vmícháme cukr, ořechy, příchutě a doprostřed rozdrobíme tuk, přidáme žloutky a vypracujeme… více o Vánoce – Skořicová srdíčka
Vejce rozšleháme, přidáme sůl a mouku s práškem do pečiva, vodu přidáváme postupně, tak, aby těsto mělo konzistenci o… více o Slaný cuketový koláč
Nachystáme si mísu, do mísy nalijeme vodu do vody nasypeme cukr,sůl a nalijeme ocet. Uděláme sladko kyselou vodu.… více o Zdravý salát
Mouku, máslo, droždí a smetanu zpracovat v hládké těsto. Těsto vyválet na tenkou placku a rozkrájet třeba na… více o Drožďové cukroví
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzeniné(uzeninu) nastrouháme(prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy.… více o Bramborové klobásy
Oddělíme žloutek od bílku. Mouku, kypřící prášek a sůl smícháme v jedné misce. Oliv. olej, mléko a žloutky… více o Lugiskovy lívance
**Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži… více o Sushi pro začátečníky
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky,… více o Vločkové řezy s krémem