Pikantní buřty v pivu a kečupu

3.35

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • červená paprika
    • 8
      stroužek česnek
    • tuk
    • 3
      sklenice kečup - ostrý výborný je Gurmán-pikant
    • 3
      dl pivo - černé
    • 10
      ks buřty
    • francouzská hořčice

Postup přípravy receptu

  • V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za střed nařízneme, řez pomázneme po obou stranách hořčicí a popaprikujeme malou špetičkou papriky, dále do řezu vložíme kolečko cibule a dva až tři plátky česneku. Takto připravené buřty vložíme do pekáčku či misky řezem nahoru. Buřty dáváme těsně k sobě, aby se nerozvíraly. Smícháme kečup a pivo a tímto nálevem podlijeme buřty. Ke konci zapékání můžeme přidat (není nutné) plátkový sýr. Zapékáme v předehřáté troubě 15-25 minut, (podle velikosti po 15 ti minutách ochutnáme jsou-li dostatečně prohřáté).
  • Příloha: čerstvý chléb a pivo.
Zařazení: Maso Uzeniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: