Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev necháme vychladit. Pětilitrovou sklenici od okurek omyjeme. Zelí si otevřeme.
Mezitím si oloupeme cibule a nakrájíme je na tenká kolečka. Klidně můžeme použít i kuchyňského robota. Všechny párky oloupeme a podélně v nich v polovině nařízneme otvor. Otvor otevřeme a naplníme kolečky cibule.
Dno sklenice pokryjeme cibulí a přidáme trochu kysaného zelí. Pak na něj rozložíme 3 naplněné párky. Na párky dáme opět vrstvu cibule, zelí a taky přidáme kapii. Opět dáme vrstvu párků, cibule, zelí a papriky. Pokračujeme do vyčerpání párků. Poslední vrstvou je cibule se zelím a paprikou.
Vychladlý nálev scedíme a zalijeme jím připravenou sklenici. Necháme obsah sklenice sednout a pak do ní dolijeme zase část nálevu, aby bylo vše pečlivě ponořené. Zbytek nálevu můžeme použít nebo skladovat.
Utopenci potřebují aspoň týden, aby byli správně uleželí. Kdo chce, může jednotlivé vrstvy prokládat feferonkami. Budou pikantnější.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší