3
Fazole zalít vodou a nechat na noc bobtnat. Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole. Vařit,… více o Vařené fazole
Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku. Dáme vařit… více o Povidlové pirohy
Tvaroh, sýr a žloutky smícháme do hustého krému a přidáme sekanou petrželku nebo pažitku. Listové těsto vyválíme a… více o Balkánské pirohy
Sychravý podzim se čím dál víc hlásí o slovo. I když občas sluníčko ještě příjemně hřeje, ve… Celý článek
Nechte se unést na vlně úžasných dezertů provoněných margotkou, jejíž chuti propadly od roku… Celý článek
Buchta šup šup patří mezi ty nejjednodušší a nejvděčnější domácí moučníky, které si můžete… Celý článek
Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do… více o Jemné medové řezy
Jablka oloupeme, vyjmeme jadřince, pokrájíme na malé kousky a pokapeme rumem. Ořechy nasekáme, vše nasypeme do mísy.… více o Ruská bábovka
Ze všeho uděláme těsto, vyválíme válečky a potom ji řežeme na 2 cm kousky. Potom obalíme v cukru více o Cimpr campr
Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut než se vytvoří kvásek (jsou… více o Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a… více o Vepřové kotlety s kari a žampiony
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce! Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko… více o Vaječný likér snadno a rychle
nalejeme vodu do džbánu,přidáme do vody citronovou štávu,potom přidáme citronový sirup a cukr, a rozmícháme a,můžeme… více o Citronová štáva
1. Uvařenou nebo upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na pláky nebo klínky. 2. Česnek utřete a promíchejte s olivovým… více o Řepa s balkánským sýrem Hany Michopulu
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.… více o Poctivá zelňačka se smetanou
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou, užmoulanou z napsaných ingrediencí.… více o „Gata“– listový závin se žmolenkou
Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi smažíme do křupava na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu (pokud… více o Spaghetti alla Carbonara po italsku
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme… více o Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem