3
Fazole zalít vodou a nechat na noc bobtnat. Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole. Vařit,… více o Vařené fazole
Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku. Dáme vařit… více o Povidlové pirohy
Tvaroh, sýr a žloutky smícháme do hustého krému a přidáme sekanou petrželku nebo pažitku. Listové těsto vyválíme a… více o Balkánské pirohy
Pro spoustu časově vytížených lidí představuje pečení vánočního cukroví zbytečný stres.… Celý článek
Josef Maršálek rád a často prozrazuje své recepty a vánoční cukroví není výjimkou. Slavný… Celý článek
Do Vánoc sice ještě nějaký ten čas zbývá, ale určitě už máte některé druhy vánočního cukroví… Celý článek
Chcete mít napečené tradiční cukroví, ale děsí vás množství másla, které na jeho přípravu… Celý článek
Do masa nařízneme nožem několik otvorů a vyplníme je párky. Do dalších otvorů zasuneme na nudličky nakrájenou slaninu,… více o OKATÉ MASO
Mouku a vejce rozmícháme v 0,5 l mléka. Na rozpálené pánvi usmažíme klasické palačinky. V troše mléka rozmixujeme… více o Palačinky s lososem
Z vykynutého kvásku a dalších surovin zpracujeme těsto. Nenecháme ho kynout, ale hned ho vyválíme, nakrájíme na… více o Svatební koláčky
Plech si vytřeme máslem, rozválíme si těsto a dáme ho na plech. Mezitím si uvaříme špenát. Poté rovnoměrně nanášíme… více o Špenátový závin se slaninou a sýrem
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vanilkový cukr a po jednom všleháme žloutky. Zapracujeme mouku se solamylem.… více o Švestková roláda
Syrové brambory okrájíme, nastrouháme nahrubo, lehce vymačkáme a klademe na pomaštěnou lívancovou pánev. Posolíme,… více o Plněná hnízda
Těstoviny si uvaříme podle návodu na obale. Mezitím si nakrájíme česnek, balkánský sýr a klobásky. Klobásky na… více o Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem
mouku prosijte s cukrem a přidejte rozehřáté máslo s medem,žloutky,rum ,jedlou sodu,směs koření na perník a citronovou… více o Moje perníčky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho… více o Citronové kuře s rozmarýnem
TRADIČNÍ, (houbové níže) Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka.… více o Lasagne – tradiční nebo houbové
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Dáme na síto okapat a rozdělíme po listech. Košťál opatrně vyřízneme. Kapustové… více o Kapustové řízky
Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme je citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a… více o Pstruh duhový v anglické slanině