1. Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Žloutky s vodou a cukrem šleháme do zhoustnutí. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a maizenou a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na plech a upečeme na 180°C dozlatova. Vychladlý piškot natřeme povidly a srolujeme.
Poznámka - plech namažeme máslem, dáme pečící papír a znovu namažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Dobrou chuť.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka