2.71
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, horkou vodu a znovu šleháme. Bílky vyšleháme zvlášť dotuha. Potom zpracujeme… více o Piškotová roláda
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do… více o Kokosová roláda jednoduše
Ušleháme žloutky s cukrem, do toho vmícháme kakao a mouku. Na závěr přimícháme ušlehané bílky. Dáme na plech s vyšším… více o Fofr piškotová roláda
Někdo rád zkouší nové druhy, někdo se drží tradice. Pro ty z vás, kteří patří ke druhým… Celý článek
Recept, podle kterého připravíte krásně vláčné a voňavé vanilkové rohlíčky, které se navíc… Celý článek
Ať už se letos pustíte jen do jednoho či dvou tradičních druhů, anebo hodláte provonět domov… Celý článek
Co nevidět přijde v podvečer 5. prosince Mikuláš se svým nebeským doprovodem a čertovskou… Celý článek
Rohlíky natrháme (lepší než nakrájet) na kousky do mísy, přidáme vegetu (bylinky) vejce a podle potřeby mléko.… více o Rohlíkové knedlíky
Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a vyválíme stejně velké placky. Upečeme. Na krém uvaříme kaši z mléka,… více o Rumové řezy s piškoty
Roláda: špenát připravíme dle návodu. Přidáme rozetřené stroužky česneku, lžíci smetany a necháme chvilku dusit.… více o Studená špenátová roláda
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. K rozpuštěné čokoládě přidáme změklé máslo a moučkový cukr a vyšleháme do pěny… více o Sachrův dort
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření… více o Utopenci v pivním nálevu
Čočku přebereme, opláchneme na sítku, nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou asi 3 cm nad čočku a přivedeme k varu.… více o Čočková polévka se sušenými švestkami
Vejce utřeme s vanilkovým i krystalovým cukrem.Postupně přidáváme mléko,olej,mouku s pr.do peč.Vše šleháme… více o Broskvový zážitek
Sypké ingredience smícháme, do důlku dáme vejce a rozdrobíme tuk. Vypracujeme těsto a necháme 1/2 hod. odležet.… více o Strapáče
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je… více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
**Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži… více o Sushi pro začátečníky
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme… více o Hořčičná omáčka
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky).… více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce