
2.12
Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme,… více o Blesková rýže kari podle Lidušky
Z bílků ušleháme sníh a zašleháváme po částech cukr do velmi tuhého sněhu. Pak na nejmenší stupeň šlehače zašleháme… více o Piškotová roláda pro začátečnice
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho… více o Piškotová roláda s nutellou
Čeká vás narozeninová oslava, nebo jen chcete něco upéct k odpolední kávě? Ať tak či onak,… Celý článek
Čatní, čatný nebo chutney. Pod všemi těmito názvy se skrývá indická studená omáčka, která se… Celý článek
Chutí se tak trochu podobá příbuzné cuketě, je ale výraznější a lehce nasládlý. Neprávem… Celý článek
Ať už máte svoji úrodu, zásobuje vás rodina nebo nakupujete na trhu, je ideální udělat si i… Celý článek
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a… více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Maso si nachystáme, osolíme a opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne a odstavíme je z ohně. Ve větším… více o Ruský guláš
Vše smícháme a dáme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Pro… více o Rychlé jablkové řezy
Cukr vyšlehat s celými vejci, přidat rozehřátý prochladlý tuk a postupně přidat mouku s práškem do pečiva a ostatní… více o Štajerská bábovka – co dům dal
Rozválíme listové těsto na sílu zhruba 4-5 mm, položíme na plech a potřeme hořčicí (nejlepší je dijonská), posypeme… více o Tarte à la tomate
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený… více o Špenátové karbanátky bez masa
Uvařenou cizrnu smícháme s nakrájenými rajčaty a ostatními surovinami, zalejeme dopředu připravenou zálivkou a… více o Barevná cizrnová směs s olivami
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme špetku soli a Lučinu. Vše dobře promícháme. Piškoty krátce namočíme do směsi z… více o Tiramisu
HERU rozehřejeme, přidáme vodu, cukr, vanilkový cukr a kakao, promícháme. Když se cukr rozpustí, odebereme 1 sklenici … více o Zákusek „šup do trouby“
Z mouky, prášku do pečiva, cukrů, mléka(rumu) a změklého tuku si vytvoříme žmolenku. Odebereme z ní menší polovinu - na… více o Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový
Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče. Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev,… více o Boloňské řízky – zapečené
Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut. Slijte a… více o Hráškové pyré s mátou