Nepečený banánovo-smetanový dort Do zakysané smetany vmícháme kakao a cukr, pak přidáme nastrouhanou Margotku nebo nasekanou čokoládu dle chuti a… více o Nepečený banánovo-smetanový dort
Dvoubarevný smetanový piškotový dort Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků. Těsto… více o Dvoubarevný smetanový piškotový dort
Smetanový dortík Zakysané smetany smícháme s vanilkovými cukry. Smetany ke šlehání ušleháme a přidáme je k zakysaným. Lehce promícháme a… více o Smetanový dortík
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se! Houbaření je takový český národní sport. Podle mykologů vyrazí každoročně do lesa na houby… Celý článek
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den… Když je před vámi parný den, nechcete se určitě hned ráno odbourat těžkou snídaní. Zkuste… Celý článek
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než… Celý článek
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po… Rajčata jsou přímo synonymem léta. Právě v tuto dobu jsou červenější, voňavější a ještě… Celý článek
Kachna po starocesku Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka.… více o Kachna po starocesku
Báječné broskve od babičky Ingredience na těsto pořádně propracujeme v měkké těsto (případně přidáme mouku, proto neudávám přesné množství) a… více o Báječné broskve od babičky
Ovocná šťáva za studena Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 lžičky kyseliny citronové a necháme 24 hodin stát. Pak necháme překapat,… více o Ovocná šťáva za studena
Bramborová fantazie s tuňákovou… Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky do zapékací misky, osolíme, zalijeme smetanou, promícháme a při 250 °C… více o Bramborová fantazie s tuňákovou čepicí
Simči rajská Oloupeme si cibuli, pokrájíme ji na kolečka a osmahneme na rozehřátém másle do růžova. Přidáme celý pepř, nové koření,… více o Simči rajská
Hamburger Mleté maso smísíme s vejcem, cibulí a kořením. Rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme z nich placičky. Potřeme je olejem a… více o Hamburger
Svíčková na smetaně pro kuchaře Svíčková na smetaně – 10 porcí Opláchnutý díl masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli… více o Svíčková na smetaně pro kuchaře
Jednoduchý cizrnový salát Cizrnu je potřeba nechat 12 hodin odmočit a pak se dá vařit doměkka. Zatímco vaří, nakrájíme na kostičky šunku a… více o Jednoduchý cizrnový salát
Superzdravé furtožerky Banán vidličkou rozšmelcuju, přidám mlíčko a vločky. Stane se z toho lepivá hmota, ze které pak pomocí lžičky tvaruju… více o Superzdravé furtožerky
Gnocchi se špenátem a nivou Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný… více o Gnocchi se špenátem a nivou
Levný houskový knedlík Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl… více o Levný houskový knedlík
Maďarský okurkový salát Okurky oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle. Osolíme aby pustili vodu a počkáme 5-10 minut. Poté po hrsti… více o Maďarský okurkový salát