Cukrářské piškoty Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky… více o Cukrářské piškoty
Broskve s piškoty Broskve nakrájíme na kostičky a hodíme do kastrolu. Vedle smícháme pudink s vodou (stejně vody jako je na obalu napsáno… více o Broskve s piškoty
Tiramisu s piškoty Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do… více o Tiramisu s piškoty
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do… Využijte sezonu dýní a připravte si z nich dýňové pyré – jednu z nejuniverzálnějších a… Celý článek
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů Mezi všemi ořechy si ty vlašské právem zaslouží stát na nejvyšší příčce. Jsou u nás… Celý článek
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska… Skvělá, dozlatova upečená bramborová buchta je ovoněná slaninou, majoránkou a česnekem.… Celý článek
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem… Albert Einstein byl nejen génius, který svou teorií realitivity změnil pohled lidstva na čas a… Celý článek
Mazanec – vánočka Máslo, cukr a žloutky utřeme v zadělávací míse do pěny, z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, citronovou… více o Mazanec – vánočka
Sladké oříškové noky Vejce rozklepneme do litrové odměrky, doplníme do 1/2 litru studenou vodou a nalijeme do misky. Cukr, vanilkový cukr a… více o Sladké oříškové noky
Sushi po česku Vařenou rýži smícháme se sýrem, solí, pepřem a pažitkou. Plátky šunky potřeme pastou wasabi (ev. křenovou pastou) na to… více o Sushi po česku
Selský kotlík od Pihule aneb… Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory… více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Králík – slintající soused Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,… více o Králík – slintající soused
Ježatá kolečka Nejprve vypracujeme těsto, které necháme v lednici trošku ztuhnout. Poté vykrajujeme kolečka, které přeneseme na plech.… více o Ježatá kolečka
Kořeněná rajská omáčka Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm… více o Kořeněná rajská omáčka
Kukuřičná polévka Do mixéru vysypeme z plechovky kukuřici, v plechovce si necháme jen asi lžíci kukuřice stranou. Kukuřici v mixéru… více o Kukuřičná polévka
Dobrota z lístkového těsta Lískové těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti 30 x 30 cm. Upečeme je na 170 stupňů cca 20 minut, dokud nebudou mít… více o Dobrota z lístkového těsta
Rychlý houbový guláš Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky. … více o Rychlý houbový guláš
Špekové knedlíky Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostky, slaninu rozškvaříme, vyndáme, přidáme olej a opečeme dozlatova rohlíky.… více o Špekové knedlíky
Brownies cupcake Smícháme celá vejce a cukr v misce. Mezitím rozpustíme čokoládu s máslem ve vodní lázni dohladka a necháme trochu… více o Brownies cupcake