Cukrářské piškoty Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky… více o Cukrářské piškoty
Broskve s piškoty Broskve nakrájíme na kostičky a hodíme do kastrolu. Vedle smícháme pudink s vodou (stejně vody jako je na obalu napsáno… více o Broskve s piškoty
Tiramisu s piškoty Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do… více o Tiramisu s piškoty
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete.… Můžete si ho dát syrový jako lahodnou svačinku, případně ho přidat do salátů nebo smoothie, dá… Celý článek
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým… Avokádo je exotické ovoce, které je u nás čím dál víc populární. Není se čemu divit, je velmi… Celý článek
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za… Je to už 36 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte… Až přijdete domů prokřehlí, nemusíte už přemýšlet, co uvaříte k večeři pro sebe a rodinu či… Celý článek
Keksy z ovesných vloček Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané… více o Keksy z ovesných vloček
Těsto na ovocné knedlíky Když se mléko vaří, nasypeme hrubou mouku (kamna ihned vypneme), vznikne hustá kaše (je opravdu hodně hustá). Chvíli… více o Těsto na ovocné knedlíky
Listový závin bez překládání V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse… více o Listový závin bez překládání
Moučník Aladin Pořádně uhněteme těsto a necháme v lednici 30 minut. Rozválíme do formy (24-26 cm). Rozšleháme vejce s cukrem a přidáme… více o Moučník Aladin
Šlehačka z mléka Všechny ingredience vložíme do hrnečku a přivedeme k varu. Těsně před varem odstavíme, dáme do mixéru a 3 min mixujeme.… více o Šlehačka z mléka
Vepřové plátky s hermelínem a… Řízky mírně naklepeme, nařízneme po stranách, okořeníme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme hermelín na plátky.… více o Vepřové plátky s hermelínem a povidly
Zelné řízky Zelné listy opláchneme a spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Na každý list položíme polovinu… více o Zelné řízky
Jahodové Mojito Do připravené sklenice vložíme nakrájenou limetku, čerstvou mátu, třtinový cukr a nakrájené jahody. Rozmačkáme. Po… více o Jahodové Mojito
Krkonošské kyselo Kvasek namocime do vlažné vody alespon na 2 hodiny. Do cca 4,5 litru vody dame varit suene houby a kmin. Asi 5… více o Krkonošské kyselo
Sýrová omáčka s těstovinami Nejprve nakrájíme cibuli (nemusí být moc na drobno). Nakrájíme pórek na kolečka, oddělíme světlou a zelenou část. … více o Sýrová omáčka s těstovinami
Irsýn Nejprve si připravíme těsto: vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme Bílky. Nato vyšleháme do pěny žloutky s… více o Irsýn
Křupavé vafle Suroviny smícháme. Jako poslední přidáme mouku smíchanou kypřícím práškem. více o Křupavé vafle