
3
Nejprve vyšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a vypracujeme… více o Plnění šneci
Listové těsto vyválíme na tloušťku kolem 2 mm. Vejce rozšleháme vidličkou a natřeme těsto z horní strany. Celou plochu… více o Skořicoví šneci
Smícháme mouku, vodu, droždí olej a sůl. Vláčné těsto rozdělíme na 4 bochánky, zabalíme do fólie a dáme na 12+ hodin do… více o Pizza
Jste milovníky povidel, ale nikdy jste si netroufli je připravit sami doma? A přitom je to tak… Celý článek
Co si o prázdninách přát víc, než jídlo hotové za půl hodiny! Máme pro vás tipy na rychlé a… Celý článek
Děti jsou poměrně náročnými strávníky. Obvykle mají jen pár oblíbených jídel, kterými se jim… Celý článek
Začalo to dortem, který měl připomínat šaty z jednoho filmu. Tehdy pekařka a cukrářka Larissa… Celý článek
Brambory nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule,… více o Dědečkovy brambory
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do… více o Kokosová roláda jednoduše
Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme… více o Škvarkové loupáčky
Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a necháme odležet do dalšího dne. Zalijeme jogurtem, přidáme vejce a mouku.… více o Zelné lívanečky
Rajčata vložím na minutu do vařící vody a poté z nich sundám slupku. Pak rajčata dusím asi 15 minut, až se dokonale… více o Nudle s rajčaty – staročeské krajové jídlo
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na… více o Tvarohové řezy se sněhem
Brambory pečlivě omyjeme, rozkrojíme na půl a v řezu nařízneme do kříže. Urovnáme slupkou dolů na vymaštěný pekáč,… více o Voňaví skřivánci
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,… více o Kolínka se zelím a nivou
1) Nejprve rozšleháme pomazánkové máslo, tvaroh a šlehačku. Přidám ztužovač šlehačky a zamícháme. 2) Uvaříme si kávu a… více o Luxusní tiramisu
Recept je vhodný na oslavy, je zdravější než chemické limonády, ale je stejně lahodný. Má sladkokyselou chuť, kterou… více o Dýňová šťáva
Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o… více o Jahodové lívanečky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme… více o Zapečená (nejen) krůtí játra