
3.5
Piškoty rozdrobíme tak, aby nezůstaly žádné hrudky. Prášek smícháme s práškovým cukrem, 1 bílkem a 3 lžícemi rumu.… více o Vosí hnízda
Je to pracnější nepečené cukroví, které má mezi lidmi pokaždé největší úspěch. Nejlepší doba přípravy je tak nejvýše… více o Maminčina vosí hnízda
Vypracujeme těsto a necháme v chladu ztuhnout. Bílky, polovinu cukru a rum ušleháme ve vodní lázni. Heru a zbylý cukr… více o Vosí hnízda „HERA“
Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Už máte doma Labubu? Z postavičky, která vypadá jako malé monstrum s velkýma ušima a šibalským… Celý článek
Jablka jsou nejdostupnější a poměrně levné ovoce mnoha odrůd a chutí. Navíc mají obrovskou… Celý článek
Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát - voda se musí vsáknout. Na… více o Krvavý bulgur
Maso na nudličky. Posypat solí, cukrem, solamylem, přidat česnek a prudce opečeme. Přidáme zelí na nudličky. Podlijeme… více o Kuře Liberto
Brambory ustrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčko, mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto, mouky přidáváme tolik,… více o Plněné bramborové placky
Z mouky, tuku, 1/2 lžičky soli a asi 5 lžic studené vody připravíme hladké těsto. Necháme je asi hodinu odpočinout.… více o Žampionový koláč
-vařit maso v tlakovém hrnci v minimálním množství vody s kořením (bobk.list,nové koření,sůl) -vývar doplnit mlékem a… více o Pajšlovka
Bílky vlijeme do mísy, přidáme polovinu krupicového cukru a na vodní lázní šleháme 5 minut. Mísu sundáme z vodní lázně,… více o Bezé laskonky
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rum, mléko, olej, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec… více o „Dospělácké“ řezy
1. Řepu nakrájíme na klínky(osminky) a vložíme do pekáče. 2. Troubu předehřejeme na 180°C. 3. Smícháme suroviny na… více o Řepa pečená s medem dle BBC
Housku nakrojíme, aby se do ní dal strčit hamburger. Hamburger osmažíme na pánvi, dokud nebude měkký a křupavý.… více o Hamburgery podle Honzíka
Na oleji a másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, zasypeme moukou, opražíme. Přidáme vejce, zamícháme do ztuhnutí,… více o Nejrychlejší polévka
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme… více o Zapečená (nejen) krůtí játra
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s… více o Cibulovo-česnekové plátky