
2.75
Papriky opláchneme, zbavíme stopek a jadérek. Mleté maso dáme do misky, přidáme nakrájenou cibulku, anglickou slaninu… více o Plněné papriky s rajským přelivem
Osmažíme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme rýži, osmahneme ji, až zesklovatí, přidáme nakrájená rajčata a koření.… více o Babiččiny plněné papriky na pátek
Papriky zbavíme jadýrek a rozpůlíme. Půlku naplníme směsí, kterou získame smícháním nastrouhaného eidamu, petrželky a… více o Anabe plněné papriky
Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Z droždí, cukru, trochu vlahé vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, kvásek, vejce,… více o Dalamánky s mandlemi
Brambory upečeme ve slupce, po vychladnutí rozkrojíme na půlky a vydlabeme vnitřek. Ten dáme do misky, přidáme na… více o Mozzarella brambory
Vše umeleme na masovém strojku. Nechám tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby ještě přidáme z… více o Špeková pomazánka na chuťovky
Ingredience do spodního těsta, smícháme a uhněteme si bochánek lineckého těsta, které rozválíme na vymaštěný plech,… více o Trojbarevný koláč naší babičky
Smícháme mouku se skořicí, ušleháme máslo, až zbělá a přidáme žloutky dobře utřené s cukrem. Zpracujeme bílky na pěnu a… více o Pečená Chalava
Do mírně ohřátého medu zamíchejte uvařenou silnější kávu, cukr, vejce, sodu, koření a med a přidejte tuto směs do mouky… více o Včelařův perníček
Na pečíci plech dáme alobal, který vymastíme. Na něj rozložíme 2 x 5 plátků sýra tak, aby se cca 3 mm překrývaly a… více o Sýrová roláda – jednoduchá
Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme tvaroh, sůl, vejce a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme váleček,… více o Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
Maso naklepeme osolíme bylinkovou solí ,opepříme,namažeme kremžskou hořčicí.Položíme slabý plátek krkovice nebo… více o Vepřová krkovice zabalená jako ptáček
Orestujeme medailonky na oleji, přebytečný olej odlijeme , stačí trochu ať to není moc mastné s výpekem, tak 1… více o Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou
Ve větším hrnci osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme protlak a dobře osestujeme, aby protlak… více o Hovězí guláš podle Hanze
Korpus Všechny ingredience na korpus smícháme a pečeme v předem vyhřáté troubě na namazaném plechu (poloviční dávka… více o Třepaný dort s korpusem