3.14
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme mouku, vejce a zpracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme… více o Bramborové taštičky plněné houbami
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce cca 15×15 cm. V misce smícháme sýry, kopr, sůl, pepř, na plátky nakrájené… více o Taštičky plněné krabími tyčinkami a chřestem
Všechny ingredience zpracujeme na vále v těsto. Vyválíme, vykrájíme větší kolečka, naplníme povidlovou náplní.… více o Bramborové taštičky
Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Přidáme celou cibuli a koření. Z másla… více o Zadělávaná slepice
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a… více o Tvarohový koláč s ořechy
V míse promícháme cukr s moukou a práškem do pečiva. Ušleháme žloutky s olejem a asi 100 ml vody. Smícháme s ostatními… více o Jemný beránek
Vejce, moučku, vanilku a sůl ušlehat, k tomu vmíchat olej, minerálku, mouku s práškem a dát upéct na plech. Buď… více o Mandarinková buchta
Rozpustíme v kastrolu asi 1/8 másla a přidáme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, posolíme z obou stran.… více o Hovězí jen na česneku
maso se nakrájí na malé kousky,osolí a okoření. Potom se orestuje na oleji.Kukuřice se uvaří.Rajčata a okurka se… více o Tortilky
1. Křídla očistíme, vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Osušíme a dáme je stranou. 2. Z mouky, vajec, mléka, brynzy,… více o Bryndzová křidélka
Smetanu ke šlehání spolu s kaštany a čokoládou za stálého míchání přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Hmotu,… více o Vánoční likér z ledových kaštanů
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,… více o Brokolicová polévka s pórkem
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozklepneme, rozdělíme: do větší mísy dáme bílky do hrnku žloutky. Ke… více o Korpus na dort
Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokut máme… více o Nakládané okurky II.
1. Brokolici rozebereme na stejně velké růžičky, košťály nakrájíme na plátky asi 5 mm silné - nevyhazujeme! 2.… více o Brokolice podle Simony Stašové