
3.2
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne,… více o Žampiony plněné šunkou a nivou
hlavičky odkrojíme, šunku drobně nakrájíme, cibuli a vše podusíme naplníme hlavičky žampionů a pečeme v troubě 30 min… více o plněné žampiony
Na pánvičce zpěníme na trošce oleje najemno nakrájenou cibulku, přidáme játra a orestujeme je. Z žampionů vykroutíme… více o Plněné žampiony játrovou směsí
Jak to dopadne, když si obléknou zástěru dva specialisté na výživu a rozhodnou se podělit o… Celý článek
Těsto, ze kterého připravíte řadu příloh, ale také samostatných pokrmů a dezertů. A to jak… Celý článek
V našich krajích by klidně mohlo platit, že hrnec plný polévky je základem spokojené rodiny.… Celý článek
Vlašské ořechy neboli vlašáky patří mezi nejoblíbenější ořechy. Jak je ale nejlépe dostat ze… Celý článek
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.… více o jablecna buchta VI.
Tavené sýry se šunkou utřeme s máslem, přidáme umletou šunku, na jemném struhadle ustrouhané okurky, jogurt nebo… více o Míchaná sýrová pomazánka
Na nudličky pokrájené maso orestujeme na oleji s kouskem másla. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a promícháme.… více o Kuřecí směs s bramboráčky
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme… více o Pařížské kostky s Margotkou
Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a… více o Rýžová směs
Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a necháme odležet do dalšího dne. Zalijeme jogurtem, přidáme vejce a mouku.… více o Zelné lívanečky
Menší brokolice a kukuřici jemně podusíme na pánvi. Poté do tortilly dáme plátkový sýr (každý dle chuti) a šunku. … více o Tortilla San Diego
Připravíme vývar z bujónu a asi 12 minut v něm vaříme květák rozebraný na malé růžičky. Pak dáme polovinu růžiček… více o Květáková polévka se zakysanou smetanou
Brokolici si uvaříme do měkka s solí a pepřem ve vodě. Kolik vody tolik polévky. Než brokolice změkne, přidáme… více o Brokolicová polévka se smetanou
1) Koleno omýt, vysušit a kůži nakrojit do čtverečků ostrým nožem. Zvenčí vetřít kmín, sůl a pepř. 2) Koleno vložit do… více o Bavorské vepřové koleno s pivní krustou
Rajčata nakrájíme na kolečka, jen velmi lehce osolíme a opepříme a poklademe plátky mozzarelly. Pokapeme olivovým… více o Rajčata s mozzarellou
Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem.… více o Pekingské maso II.