3.25
1. varianta: Hovězí maso vaříme se zeleninou, bobkovým listem a kořením. Později přidáme vepřové (obojí vcelku). Řepu… více o Boršč
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na… více o Ruský boršč
Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme doměkka. Na rozehřátém… více o Ukrajinský boršč
Staročeský houbový kuba je levné a chutné jídlo, které se podává většinou v poledne na Štědrý… Celý článek
Někdo ji miluje a pravidelně se objevuje na jeho jídelníčku, další si bez ní nedovede… Celý článek
Možná si ji spousta z vás koupí v obchodě, ale pořád ještě existují ti, kteří ji považují za… Celý článek
Při přípravě štědrovečerní večeře se strávníci dělí zpravidla na dva tábory. Někdo dává… Celý článek
Žloutky, cukr, vodu a olej šleháme do pěny. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva, obarvíme těsto kakaem a nakonec… více o Krémové řezy s vaječným koňakem
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku… více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme… více o Barevný hermelínový salát
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou… více o Bifteky se zeleným pepřem
Vodu a olej si smícháme v jakékoliv láhvi s uzávěrem - roztřepáním se krásně spojí. Celá vejce vyšleháme s cukrem do… více o Bábovka (pippiva)
jogurt, majonézu, nastrouhaný česnek, vegetu a pažitku smícháme dohromady a opatrně podle chuti přidáme trošku sojové… více o Dresing speciál
Vajíčka uvaříme, vybereme žloutky a nastrouháme, přidáme zbylé ingredience do těsto s uděláme vláčné těsto.Necháme… více o Hnetynky
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty… více o Falešný tatarák z uzeniny
Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky. … více o Rychlý houbový guláš
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře. Brambory… více o Kachna plněná brambory
1. Uvařte 4 větší brambory ve slupce, nechte vychladnout, nakrájejte na 3mm plátky. 2. Uvařená 2 vejce oloupejte a… více o Turecký bramborový salát
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z… více o Hořčicové řízky