Pohankové brambory Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku… více o Pohankové brambory
Pohankové karbanátky Pohanku nasypeme do vroucí vody, uvaříme a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak… více o Pohankové karbanátky
Sušenky Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny. Oboje… více o Sušenky
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30… Prázdniny skončily a se školou nastal pro mnohé i tradiční shon. A proto si k večeři udělejte… Celý článek
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu… Budapešťská pomazánka z tvarohu a vonící paprikou už řadu let patří k nejoblíbenějším… Celý článek
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které… Představte si dort, jehož část se vznáší ve vzduchu. Nejde o kouzlo ani optický klam, ale o… Celý článek
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete… Výhodou švestek je, že z nich můžete vařit celý rok. Jsou skvělé sušené, mražené, destilované,… Celý článek
Ořechové řezy ledové – cukroví Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém… více o Ořechové řezy ledové – cukroví
Vynikající a rychlé kuřecí… Kuřecí řízky pokrájíme na kostičky a smícháme s nastrouhanou nivou (lepší najemno, ale záleží na Vás). Tuto směs… více o Vynikající a rychlé kuřecí placičky s nivou
Královské lehké rizoto Uvaříme rýži v osolené vodě - nerozvařit. Mezitím na pánvi a olivovém oleji začneme dusit zmraženou čínskou… více o Královské lehké rizoto
Brambory zapečené se zelím a… Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme… více o Brambory zapečené se zelím a mletým masem
Těsto na pizzu Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje… více o Těsto na pizzu
Domácí kečup K přípravě budete potřebovat šnekový odšťavňovač, například JuicePresso 1. Umyjte cibuli a rajčata a vložte je do… více o Domácí kečup
Moje perníčky mouku prosijte s cukrem a přidejte rozehřáté máslo s medem,žloutky,rum ,jedlou sodu,směs koření na perník a citronovou… více o Moje perníčky
Zelňačka podle mé chuti Na drobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme… více o Zelňačka podle mé chuti
Guláš v troubě Vše smícháme dáme do pekáče přikrejeme víkem nebo alobalem a pečeme při 250 stupních 1,5-2 hodiny.NEMICHAT více o Guláš v troubě
Medové perníčky Napřed zpracujeme sypké ingredience a postupně k nim přidáváme ty tekuté. Zpracované těsto necháme 24 hodin odležet… více o Medové perníčky
Ořechovky Vše promycháme a malou lžičkou dávkujeme na plech, udelame důlek a dame marmeladu Pečeme asi hodinu ve vyhřáte… více o Ořechovky
Kafta bisavyen – arabské mleté… Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme… více o Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí