Pohankové brambory Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku… více o Pohankové brambory
Pohankové karbanátky Pohanku nasypeme do vroucí vody, uvaříme a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak… více o Pohankové karbanátky
Sušenky Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny. Oboje… více o Sušenky
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se! U nás jsme hrdí na svíčkovou nebo vepřo-knedlo-zelo, sousední Rakousko je vyhlášené dozlatova… Celý článek
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník… Nemáte příliš času, ale chcete si osladit podzimní dny? Upečte nadýchané rohlíčky ze zakysané… Celý článek
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu Chcete něco uvařit, ale máte pocit, že točíte dokola stále pár stejných jídel? Vyzkoušejte… Celý článek
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou… Halloween se i u nás stává čím dál oblíbenějším svátkem, obzvlášť v rodinách s dětmi. Možná ho… Celý článek
Linecke cukrovi Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a potom… více o Linecke cukrovi
Ananasovo-jahodové řezy s krémem z… Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do husté pěny, přidáme plechovku ananasového kompotu se šťávou a polovinu… více o Ananasovo-jahodové řezy s krémem z ledové kávy
Domácí knedlík ke svíčkové Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, sůl dle chuti, promícháme a mléko… více o Domácí knedlík ke svíčkové
Mušličky plněné nivou Hladkou mouku zalijeme smetanou, podle chuti osolíme a připravíme těsto. Nivu a salám nastrouháme na jemném struhadle a… více o Mušličky plněné nivou
Toastová roláda Z krájeného toastového chleba odkrojíme kůrky a rozložíme plátky těsně vedle sebe na alobal. Potřeme zakysanou smetanou… více o Toastová roláda
Velikonoční omáčka Vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky a vidličkou je dobře pomačkáme. Promícháme se smetanou, křenem, ochutíme solí a cukrem… více o Velikonoční omáčka
Plněné žampiony játrovou směsí Na pánvičce zpěníme na trošce oleje najemno nakrájenou cibulku, přidáme játra a orestujeme je. Z žampionů vykroutíme… více o Plněné žampiony játrovou směsí
Jarní velikonoční nádivka - veku rozkrájíme na kostičky - zalijeme mlékem v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme rozležet - vepřové maso… více o Jarní velikonoční nádivka
Piškotová bábovka Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme trošku rumu, vmícháme mouku s práškem a nakonec tuhý sníh z bílků.… více o Piškotová bábovka
Rajská polévka Marie Woodhamsové 1. Do kastrolu dáme rajčatovou šťávu(i z konzervy) nebo protlak a zředíme vodou, popř. přidáme trochu kečupu. 2.… více o Rajská polévka Marie Woodhamsové
Jihočeské zelňáky Jirsových 1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme. 2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme. … více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Hořčicové řízky Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z… více o Hořčicové řízky