Pohankové brambory Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku… více o Pohankové brambory
Pohankové karbanátky Pohanku nasypeme do vroucí vody, uvaříme a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak… více o Pohankové karbanátky
Sušenky Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny. Oboje… více o Sušenky
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který… Máte rádi jednoduché recepty? Pak si tento koláč určitě upečte. Žádné kynutí, žádné šlehání…… Celý článek
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí Hrušky jsou klasikou, která patří k pozdnímu létu. Jejich sladká až medová chuť je úžasná… Celý článek
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova… Co se vám vybaví, když se řekne brynza? Většině z nás okamžitě naskočí talíř poctivých… Celý článek
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je… Vyzkoušejte skvělý tradiční jablečný koláč z babiččina receptáře, který voní po skořici.… Celý článek
Moravské flíčky Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky uzeného… více o Moravské flíčky
Zelníky Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé… více o Zelníky
Pomazánka sýrová Na hrubším struhadle nastrouhat sýry, cibuli hodně jemně nakrájet a smíchat se vším ostatním. Tato pomazánka se musí… více o Pomazánka sýrová
Boloňské špagety od Verunky Na oleji zpěníme na drobno nasekanou cibulku, česnek a nastrouhanou mrkev na hrubo, přidáme mleté maso a osolíme.… více o Boloňské špagety od Verunky
Slepice na smetaně Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou… více o Slepice na smetaně
Oblíbené vafle Rozšlehejte vejce a postupně přidávejte mléko, cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec vychladlé máslo. Před pečením… více o Oblíbené vafle
Dobrá zeleninová polévka Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs… více o Dobrá zeleninová polévka
„Jahoďák" – dort Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme,… více o „Jahoďák" – dort
Brokolice podle Simony Stašové 1. Brokolici rozebereme na stejně velké růžičky, košťály nakrájíme na plátky asi 5 mm silné - nevyhazujeme! 2.… více o Brokolice podle Simony Stašové
Boloňská omáčka Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté… více o Boloňská omáčka
Květákový salát s cizrnou a… 1. Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze… více o Květákový salát s cizrnou a brusinkami
Koláč z pekla Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. 2/3 těsta vlijeme… více o Koláč z pekla