Grilovaný losos na chřestu s omáčkou Mornay Marináda (na lososa): Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme k varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do… více o Grilovaný losos na chřestu s omáčkou Mornay
Chřestová polévka Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého… více o Chřestová polévka
Polévka podle Monči Do ještě studené vody dáme bujón. Jakmile voda začne vařit, přidáme polévkové koření a mrkev. Až bude mrkev hotová,… více o Polévka podle Monči
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy… Červená karkulka, Petr Pan nebo třeba Daenerys ze Hry o trůny. Americká amatérská pekařka Liz… Celý článek
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná… Konečně jsme se dočkali a na některých místech houby rostou doslova jako po dešti. Najít se… Celý článek
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních… Největší kulinářský festival na světě Restaurant Week se po půl roce vrací a navzdory svému… Celý článek
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a… Přinesli jste si z lesa plné košíky hub a přemýšlíte, jak je zpracovat? Můžete je sníst hned,… Celý článek
Bílkové kostky Bílky ušleháme do tuha. Sypké ingredience smícháme a zašleháme do tuhého sněhu z bílků. Vymažeme formu a zvolna pečeme… více o Bílkové kostky
Buchta z jogurtu Z připravených surovin zhotovíme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ovocem a posypeme… více o Buchta z jogurtu
Ořechové řezy se švestkami Žloutky, tuk a cukr utřeme, přidáme mouku, ořechy, rum, mléko a prášek do pečiva. Těsto rozprostřeme na pekáč,… více o Ořechové řezy se švestkami
Ztuhlý úsměv (oříškový krém) Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu… více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Polévka se zeleninkou Mrkve a petržel nastrouháme nahrubo. Kapustu nakrájíme na nudličky. Vše smícháme s olivovým olejem, podlijeme polovinou… více o Polévka se zeleninkou
Fazolačka aneb žádný hněv a žádná… Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v patlanci (Papinově tlakovém hrnci) společně s… více o Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Hrušková pikantní mňamka Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kostičřky, česnek ptolisujeme,cibule nakrájíme na drobno . Vše dáme do hrnce s… více o Hrušková pikantní mňamka
Bramborová omáčka Brambory dáme vařit se solí a kořením, mezitím si připravíme jíšku na cibulce, rozředíme, přivedeme k varu, přidáme… více o Bramborová omáčka
Muffins Troubu si předehřejeme na 180°C.Polohrubou mouku,vanilkový cukr,cukr krystal a olej dáme do misky zamícháme.Mléko si… více o Muffins
Domácí pečené fazole Fazole nechat namočit přes noc. Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k… více o Domácí pečené fazole
Čočka, cizrna a brambory s chutí… Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 min v ní uvaříme čočku. Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min… více o Čočka, cizrna a brambory s chutí Indie
Borůvkový linecký koláč s tvarohem Z přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, rozdělíme ho na 3 bochánky a vložíme na cca 20 minut do mrazáku (aby šlo… více o Borůvkový linecký koláč s tvarohem