Grilovaný losos na chřestu s omáčkou Mornay Marináda (na lososa): Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme k varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do… více o Grilovaný losos na chřestu s omáčkou Mornay
Chřestová polévka Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého… více o Chřestová polévka
Polévka podle Monči Do ještě studené vody dáme bujón. Jakmile voda začne vařit, přidáme polévkové koření a mrkev. Až bude mrkev hotová,… více o Polévka podle Monči
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle… Mistrovské dílo s krémovými větrníky a karamelem, obklopené zlatými nitěmi z taženého cukru,… Celý článek
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční,… Kořeněný horký nápoj je v předvánočním čase stejně populární jako svařené víno. Umí krásně… Celý článek
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí… České Vánoce už dávno nejsou jen o kaprovi, cukroví a misce jablek s mandarinkami. Barevnost… Celý článek
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle… Na vánočku od babičky vzpomínáte, ale do své vlastní se pustit bojíte? Není se čeho bát!… Celý článek
Tvarohovec Vejce, tvaroh, cukr a máslo utřeme v míse nebo v elektrickém robotu. Přidáme ovoce, rozinky, oříšky apod. podle chuti a… více o Tvarohovec
Pudinkový koláč s drobenkovým… Z mouky, cukru, vejce a změklého pokrájeného másla promneme mezi prsty drobenkové těsto. Vanilkový prášek rozmícháme… více o Pudinkový koláč s drobenkovým těstem
Kuřecí prsa s fazolkami Na přípravu tohoto jídla potřebujeme 2 pánve. Čerstvé nebo mražené fazolky nakrájíme na kousky a krátce je osmažíme na… více o Kuřecí prsa s fazolkami
Domácí nudle do polévky Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci… více o Domácí nudle do polévky
Česneková pomazánka Pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a tvaroh se solí a pepřem rozšleháte vidličkou. Podáváte na rohlíku jako… více o Česneková pomazánka
Domácí bramborové hranolky Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky, vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme… více o Domácí bramborové hranolky
Drůběží játra a srdce Drůbeží játra a drůbeží srdíčka očistíme a opláchneme studenou vodou.Srdíčka spaříme horkou vodou a scedíme. Cibuli… více o Drůběží játra a srdce
Kuře na pivě s bylinama 1.Kuře si umyji a osoli a dam na talíř plechovka piva si taky umyji a odleju sní čtvrtuku piva do skleničky umyji si… více o Kuře na pivě s bylinama
Znojemská sója Sójove kostky naložíme do zeleninového vývaru a nálevu z okurek. Osolíme, přidáme lžíci hořčice a na lžičku papriky.… více o Znojemská sója
Křupavý salát s pečeným kuřetem a… Umyjeme a osušíme všechny salátové listy a následně je natrháme tak, aby měly podobnou velikost. Okurku nakrájíme na… více o Křupavý salát s pečeným kuřetem a česnekovo-medovou zálivkou
Dalamánky Smíchat mouku, udělat ďolík, dát droždí, lžičku cukru a trochu vlažné vody a nechat vykynout kvásek. Přidat… více o Dalamánky
Čínské čtverečky Máslo dobře utřeme a postupně do něj zašleháme cukr, vejce, med, mandle a kakao. Okořeníme (dost výrazně!), zahustíme… více o Čínské čtverečky