3.22
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou,… více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme. Zalijeme… více o Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut.… více o Dršťková polévka z hlívy
Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,… více o Bramboráky z kyselého zelí
Kuřecí prsa pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, lze přidat i grilovací koření a na troše oleje opečeme. Rajčata… více o Kuřecí prsa v rajčatovo-sýrové omáčce
Žloutky, vodu, cukr a olej vyšleháme do husté pěny. Postupně vmícháme mouku, solamyl a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na… více o Piškotová stříška
Omytý a oloupaný celer nakrájíme na plátky silné asi 4 mm, které povaříme ve 2 litrech osolené vody zhruba 5 minut.… více o Smažený celer se sýrem
Nakrájenou bagetu opečeme na pánvi s olivovým olejem. Tuňák rozdrobíme a smícháme s ostatními surovinami. Natřeme na… více o Tuňáková bruschetta
Mléko a smetanu necháme projít lehce varem, přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka, přiklopíme… více o Vanilková zmrzlina
Do zmrzlinového poháru nalijeme všechno kokosové mléko. Banán nakrájíme na plátky, smícháme ho s malinami a společně je… více o Zmrzlinový koktejl
Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a na trošce olivového oleje osmažíme. Uzené maso pokrájíme na kostičky, přidáme k… více o Čočka nakyselo – salát
Vejce uvaříme natvrdo, žloutek propasírujeme, vnitřek rohlíku namočíme do mléka a také propasírujeme. Přidáme olej,… více o Omáčka na francouzské brambory
Postup Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi na másle orestujeme nakrájenou slaninu a přidáme brambory.… více o Patate alla carbonara (Brambory se slaninou)
Všechno sypké smíchám v míse pak přidám všechno tekuté. Naliju na vymaštěný a vysypaný plech. Peču na horký vzduch 170… více o Výborný perník
Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše… více o Uzenofleky