Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku.
Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme. Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninovou směs (vše dohromady), kterou dáme do misky a udržujeme v teple.
Na pánvi opečeme marinovanou rybu z obou stran. Přidáme zeleninu, kterou necháme prohřát. Solamyl rozmícháme ve vývaru a přilijeme k rybě a zelenině i se zbytkem marinády, dochutíme solí (sojovou omáčkou), pepřem a chvilku necháme provařit.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné