
3
Sýr utřeme s majonézou, přidáme umleté uzené maso, nastrouhanou karotku a křen, přisolíme a zlehka promícháme. více o Pomazánka z uzeného masa
Přebraný špenát vypereme několikrát ve vodě, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený… více o Špenátové karbanátky bez masa
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1–2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně… více o Roláda z vepřového masa
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Halloween, svátek plný kouzel, převleků a tajemných světýlek, se blíží. Slaví se 31. října a… Celý článek
Také milujete neodolatelnou vůni a božskou chuť čerstvě upečených horkých kaštanů? Obvykle si… Celý článek
Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět… více o Omáčka z plísňového sýra
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a… více o Atlasovy řecké patates sto fourno
Syrové brambory okrájíme, nastrouháme nahrubo, lehce vymačkáme a klademe na pomaštěnou lívancovou pánev. Posolíme,… více o Plněná hnízda
Zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, vhodíme žampiony, osmažíme, chrstneme červené víno, povaříme, přidáme nasekaná… více o Omáčka na těstoviny – žampionová
Sušenky rozdrtíme a spojíme s máslem. Můžeme přidat i drcené loupané mandle. Natlačíme do formy. Želatinu necháme… více o Latte macchiato
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků… více o Jahodovo-rebarborové řezy
Vymísím těsto, nechám 4 hodiny uležet a smažím. Nejradši na langoše dávám tuny česneku smíchaného s kysanou smetanou a… více o Langošky
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky,poté je vhodíme do vody s kyselinou citrónovou, aby nezhnědla. Do větší misky… více o Vánoční bublanina
Necháme na másle osmahnout krátce lososa nakrájeného na kostičky. Zalejeme šlehačkou a nasypeme najemno nakrájenou… více o Těstoviny s lososem
Fazolky (250-300 g) krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky … více o Česnekové fazolky se slaninou
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem,… více o Mramorový korpus
Smícháme (ručně či lépe mixérem) máslo a cukr, přidáme vejce a sodu rozpuštěnou ve dvou lžících mléka. Poté vidličkou… více o Americký banánový koláč