
3.25
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a lehce osolíme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme… více o Luxusní pomerančový dort
Vejce ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec olej. Zpracované těsto pečeme zhruba 40… více o Pomerančový dort s oříšky
Ingredience ideální pro dortovou formu o průměru 26 cm. Sušenky nameleme na jemno, přidáme kakao a zalijeme rozpuštěným… více o Nepečený čokoládovo-pomerančový cheesecake
Chutí se tak trochu podobá příbuzné cuketě, je ale výraznější a lehce nasládlý. Neprávem… Celý článek
Ať už máte svoji úrodu, zásobuje vás rodina nebo nakupujete na trhu, je ideální udělat si i… Celý článek
Omáčka z rajčat je, hned po kečupu, jedním z nejlepších způsobů, jak zpracovat letní úrodu.… Celý článek
Vinobraní bývá největším svátkem vína jak pro samotné vinaře, tak pro milovníky jejich vín.… Celý článek
Všechny ingredience zpracujeme na vále v těsto. Vyválíme, vykrájíme větší kolečka, naplníme povidlovou náplní,… více o Bramborové taštičky
Mouku s práškem, máslem, 70 g cukru a 3 žloutky smísíme na těsto, rozválíme a dáme na vymazaný plech. Potřeme… více o Sněhový linzert
Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory. Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji. … více o Rösti – smažená nebo pečená příloha
Tvaroh, smetanu, pudink (prášek), 2 žloutky a ořechy postupně zamícháme. Nakonec vmícháme sníh ze dvou bílků. Vlijeme… více o Tvarohový lehký koláč
Rozinky dáme do misky, zalejeme rumem, překryjeme folií a necháme do druhého dne nacucat. Druhý den rozinky pomeleme,… více o Čertovy nepečené koule
1) Rozehřejeme olej v hrnci 2) Vložíme najemno nasekanou cibuli 3) Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno… více o Pikantní buřtguláš
Vyšleháme šlehačku, ke které přidáme zvlášť vyšlehaný žloutek s cukrem. Přidáme pomazánková másla. Pro lepší spojení a… více o Klasické tiramisu
Mouku dáme do mísy, přidáme kypřící prášek a promícháme. Přidáme cukry, mléko, žloutky, nastrouhanou čokoládu, jogurt.… více o Stracciatella bábovka
Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a… více o Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
1. Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Žloutky s vodou a cukrem šleháme do zhoustnutí. Pak přidáme mouku… více o Piškotová roláda jednoduše
Uvaříme těstoviny a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme zeleninu a sýr na malé kousky. Ochutíme solí, pepřem a… více o Rychlý těstovinový salát
Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1… více o Domácí chléb III.