Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme rajčata a přivedeme k varu. Na mírném ohnim vaříme pod pokličkou cca 45 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
Vše rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí, popř. cukrem, a nadrobno nakrájenou bazalkou. Kdo chce, může přidat pro zjemnění oříšek másla. Povaříme ještě dalších 15 minut.
Ihned plníme do čistých sklenic se šroubovacím uzávěrem. Sklenice otočíme dnem vzhůru, zabalíme do deky a necháme vychladnout.
„Pomodoro“ používám místo kečupu na domácí pizzu nebo jako omáčku k těstovinám.
Je zavařováno stejně jako marmelády, vydrží tedy podobně dlouho.
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou