
3
Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20–30 sekund. Poté je… více o Spaghetti pomodoro
Mrkev, střední část řapíkatého celeru a cibuli nakrájíme klidně na větší kousky. Zpěníme je na panenském olivovém oleji… více o Sugo pomodoro
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Mezitím si na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibulku dosklovata. Přidáme… více o Linguine pomodori
Máloco vás v horkém počasí osvěží tak jako miska dobré zmrzliny. A ideálně domácí. Ta se dá… Celý článek
Tradiční pokrm pocházející ze severu Itálie u nás už takřka zdomácněl. Těší se velké oblibě ve… Celý článek
Taky rádi chodíte v horkých dnech na ledovou kávu do kavárny? Nemusíte. Naučíme vás, jak si ji… Celý článek
Drobenkové koláče patří hned po bábovkách mezi nejoblíbenější klasiku. Nejsou totiž moc pracné… Celý článek
Zpracujeme na vále v těsto, necháme odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme kolečka a upečeme. Vychladlé spojujeme… více o Plněné perníčky
Zaděláme klasické těsto, necháme na teple vykynout. Tvoříme menší koláčky, naplníme je povidly nebo tvarohem. Na plech… více o Kynuté bedňáčky
Rohlíky natrháme (lepší než nakrájet) na kousky do mísy, přidáme vegetu (bylinky) vejce a podle potřeby mléko.… více o Rohlíkové knedlíky
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet… více o Holandské řízky
Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu (stole). Rádýlkem (nožem) nařežeme na obdélníky velké cca 15 x 5 cm. Na… více o Povidlové kapsičky
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout. **Těsto:** Oddělíme si… více o Domácí krtkův dort na plechu
Formu na dort (24 - 26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme… více o Barevný pudinkový dort
Smícháme krupici, cukr, jogurt, olej, kokos a prášek do pečiva. Necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme… více o Basbousa
Na lžičce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme postrouhané tofu, rajský protlak a krátce osmažíme. Necháme… více o Červená tofu pomazánka
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke… více o Lečo podle Jiřího
Těstoviny uvařte podle návodu. Olej rozehřejeme na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme, dokud… více o Boloňské těstoviny
Z tvarohu, mouky, vejce soli a oleje zpracovat těsto, rozdělit na půl. Těsto rozválet, rozdělit na kousky a zabalit do… více o Tvarohové knedlíky