3.33
Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku. Dáme vařit… více o Povidlové pirohy
Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchejte a nalijte do vymazaného hlubšího plechu. Pečte… více o Povidlový perník
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu (stolu). Rádýlkem (nožem) nařežeme obdélníky velké cca 15×5 cm. Na každý… více o Povidlové kapsičky
Sychravý podzim se čím dál víc hlásí o slovo. I když občas sluníčko ještě příjemně hřeje, ve… Celý článek
Nechte se unést na vlně úžasných dezertů provoněných margotkou, jejíž chuti propadly od roku… Celý článek
Buchta šup šup patří mezi ty nejjednodušší a nejvděčnější domácí moučníky, které si můžete… Celý článek
Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
Pořádně uhněteme těsto a necháme v lednici 30 minut. Rozválíme do formy (24-26 cm). Rozšleháme vejce s cukrem a přidáme… více o Moučník Aladin
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Domácí tlačenka
Vejce rozšleháme metličkoku s vodou. Přidáme sůl a za stálého míchání přisypáváme mouku, než vznikne hladké těsto. … více o Přílohové noky
Všechny ingredience (vejce, mléko, mouka, prášek do pečiva a cukr) spojíme v jedno těsto (stačí i vařečkou, kdo chce… více o Vafle pro pohodové ráno
Ingredience všechny promíchat, prohníst. Plochu na hnětení posypat hladkou moukou vytvořit bochník na připraveny… více o Chléb pšenično-žitný
Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v nesolené vodě do křupava, trvá to asi 45 minut, v… více o Staročeská cizrna
Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme je na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme… více o Tvarohové brambory – zapečené
Veškeré suroviny na těsto umícháme do hladka. Těsto vysypeme na vymazaný plech, či do formy. Pečeme na 170°C cca 22… více o Jednoduché Míša řezy
1. Nejprve si všechny ingredience připravíme:brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, párek (nebo dle chuti jinou… více o Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku. Maso obalíme… více o Hovězí daube
Špagety vaříme ve značně osolené vodě, až než jsou "al dente" (na zkus). Česnek nahrájíme ostrým nožem na velmi tenké… více o Spaghetti aglio, olio e peperoncini
Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron,… více o Med ze sedmikrásek