
3.33
Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku. Dáme vařit… více o Povidlové pirohy
Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchejte a nalijte do vymazaného hlubšího plechu. Pečte… více o Povidlový perník
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu (stolu). Rádýlkem (nožem) nařežeme obdélníky velké cca 15×5 cm. Na každý… více o Povidlové kapsičky
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Ostružiny jsou symbolem vrcholného léta a příležitostí k přípravě mnoha chutných dezertů,… Celý článek
Těstovinové saláty jsou ideálním letním jídlem. Zasytí, ale přesto jsou lehké a hotové za pár… Celý článek
Mouku, sýr a tuk zpracujeme na těsto, které vyválíme na tlouštku asi 5 mm. Plát potřeme rozšlehaným žloutkem, nakrájíme… více o Tyčinky z nivy
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly… více o Bramborový třesanec
Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby… více o Marcipán ze sušeného mléka
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření… více o Utopenci v pivním nálevu
Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a… více o Sezamový sen
Drůbeží,ale i vepřová játra nakrájíme na nudličky,lehce zaprášíme solamylem a krátce osmahneme na másle a oleji… více o Pikantní játra
Nakrájíme cibuli, chilli, česnek a rajčata na drobno. Nastrouháme sýr na hrubo (parmazán škrabkou na brambory) a… více o Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou
1. Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze… více o Květákový salát s cizrnou a brusinkami
Dýni nechte 24 hodin nasáknout rumem, občas promíchejte. Litr vody svařte s cukrem, až se cukr rozpustí. Vmíchejte… více o V rumu zavařená dýně
1. Cibuli nakrájíme najemno. 2. Všechno ostatní kromě octa svaříme. 3. Přidáme ocet a můžeme zalít smažené ryby. více o Nálev na rybí pečenáče
1. Listové těsto si rozpůlíme na půl. 2. Jednu půlku si rozválíme na obdélník, který rozkrájíme na 12 čtverečků. 3.… více o Listové šátečky
Těsto: Heru rozpustíme, přidáme žloutky a cukr - utřeme a přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva. Z bílků ušleháme… více o Dunajské vlny s meruňkami