Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do vývaru společně s kmínem, mletým pepřem, solí a zvolna vaříme.
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které jsme vmíchali vejce a zalijeme ji částí vlažného vývaru. Rozmícháme, přidáme do vývaru se zeleninou a společně povaříme. Dochutíme polévkovým kořením a znovu povaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly