
2.7
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro doměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a… více o Fazolová polévka
Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku… více o Špenátová polévka
Na oleji do zlatova osmažíme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory, osolíme a chvíli na mírném ohni… více o Hrášková polévka
Když se řekne kung-pao, většina lidí si vybaví ikonické čínské jídlo s kuřecím masem, arašídy… Celý článek
Ať už během podzimu dýni vyřezáváte, nebo z ní vaříte dýňovou polévku, nejspíš vás často… Celý článek
Jestli nějaké jídlo skvěle sedí k začínajícímu podzimu, pak je to dýňová polévka. Pěkně hustá,… Celý článek
Vzpomínáte si, jak vám je vařila babička? Ty nejchutnější polévky jsou skromné, z kuchařek… Celý článek
Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme pokrájené krabí tyčinky (každou rozdělit na 4 ks). Vyloupané ořechy rozdrtíme na… více o Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem
V mixéru na koktejly nasypu polohrubou mouku a mák - krásně se rozemele. Při mixování mixér nakláním, ať se suroviny… více o Rychlá maková bábovka
Odblaněné roštěnky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce… více o Primátorské roštěnky
Zpracujeme těsto, necháme odpočinout alespoň 24 hodin. Před vaválením dobře propracujeme, aby těsto bylo hladké.… více o Perník od Táni
Mražené maliny necháme chvilku povolit, rozmixujeme, přidáme cukr dle chuti, rum, citronovou šťávu a rozdrcené… více o Malinové osvěžení
Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem… více o Jahodový patrový dort
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme.… více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
1. Tři lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte… více o Oreganová dobrota
1. Troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů C. Dno rozevírací dortové formy o průměru 23 cm… více o Tvarohový koláč s borůvkami
Špagety vaříme 7–8 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Vaříme je „al dente“, tzn. ne úplně doměkka,… více o Celozrnné špagety se sýrem cottage, pórkem a žampiony
1) Uděláme kvásek - mléko, cukr, droždí a 3 lžíce mouky - 20 minut nechat vzejít. 2) Mouku v míse osolíme, promícháme,… více o Domácí rohlíky a housky
Nejprve z mouky, tuku a šlehačky uhněteme těsto. To necháme do druhého dne uležet v lednici. Druhý den vyválíme a… více o Hastrmánky: křehké vykrajované cukroví