Pravá italská pizza pro každého Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice… více o Pravá italská pizza pro každého
Pravá ořechová náplň V kastrůlku pomalu zpěníme máslo a vytvořenou pěnu důkladně sesbíráme. Do vzniklého másla přidáme cukr, ořechy a krátce… více o Pravá ořechová náplň
Italská bruschetta Bílý chléb nebo veku opečeme na pánvičce či v sendvičovači. Můžeme potřít česnekem. Posypeme bazalkou. Nakrájíme na… více o Italská bruschetta
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší! Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky… Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se! Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i… Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Husa po starocesku Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme,… více o Husa po starocesku
Kuřecí závitky – křehké a šťavnaté Kuřecí prsa naklepeme, posolíme a posypeme pepřem a oregánem. Na jednotlivé kousky masa položíme vždy kousek mozzarely,… více o Kuřecí závitky – křehké a šťavnaté
Výborné řezy s jablky Jablka nastouháme nahrubo, přidáme ostatní ingredience. Plech vymažeme, vysypeme a nalijeme těsto. Pečeme 40 minut při… více o Výborné řezy s jablky
Skvělé kuřecí kousky se šlehačkou Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, nebo půlkolečka a obojí zároveň dáme na pánev s olejem, dobře… více o Skvělé kuřecí kousky se šlehačkou
Perník z domácí pekárny Suroviny vložíme do nádoby v uvedeném pořadí a zapneme program Dort. Rozinky, ořechy a jiné pochutiny přidáme po… více o Perník z domácí pekárny
Levný práškový závin Nejdříve uděláme náplň. Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky nebo plátky. Do hrnce dáme menší kousek či lžíci… více o Levný práškový závin
Sekaná s brokolicí Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do… více o Sekaná s brokolicí
Dobrota z listového těsta Listové těsto rozválíme na velikost koláčové formy, propícháme a upečeme do zlatova. Po vychladnutí potřeme vrstvou… více o Dobrota z listového těsta
Zapečené mleté maso s cuketou Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka… více o Zapečené mleté maso s cuketou
Vepřová játra na smetaně Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou… více o Vepřová játra na smetaně
Pečené brambory s tvarohovou… Omyté brambory ve slupce rozpůlíme, upečeme na vymazaném plechu a před podáváním řeznou stranu potřeme rozetřeným… více o Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Focaccia – italský chléb Do mísy vlijeme vlažnou vodu a vmícháme droždí. Poté postupně přisypáváme hladkou mouku a mícháme hladké těsto, které… více o Focaccia – italský chléb