Pravá italská pizza pro každého Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice… více o Pravá italská pizza pro každého
Pravá ořechová náplň V kastrůlku pomalu zpěníme máslo a vytvořenou pěnu důkladně sesbíráme. Do vzniklého másla přidáme cukr, ořechy a krátce… více o Pravá ořechová náplň
Italská bruschetta Bílý chléb nebo veku opečeme na pánvičce či v sendvičovači. Můžeme potřít česnekem. Posypeme bazalkou. Nakrájíme na… více o Italská bruschetta
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají… Vitrážové dorty jsou jedním z nejvíce okouzlujících trendů moderní cukrařiny. Jejich povrch… Celý článek
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém… Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako… Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku… Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Tiramisu s čokoládou Vejce s cukrem našleháme v misce a přidáme citronovou kůru. V hrnci ohřejeme polovinu smetany a rozpustíme v ní… více o Tiramisu s čokoládou
Sýrová prsíčka Mouku smícháme s kořením a můžeme přidat špetku pálivé mleté papriky. V této směsi obalíme kuřecí prsa - můžeme je… více o Sýrová prsíčka
Marinovaná vepřová panenka po… Maso očistíme, osolíme, opepříme, marinujeme v oleji s drhnutými bylinkami – tymiánem a rozmarýnem. Omytou zeleninu … více o Marinovaná vepřová panenka po katalánsku
Švestkové chutney Cukr zalijte 30ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče a vařte asi 15 minut. … více o Švestkové chutney
Barevný pudinkový dort Formu na dort (24 - 26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme… více o Barevný pudinkový dort
„Vepřovka“ z papiňáku Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce… více o „Vepřovka“ z papiňáku
Vajíčková pomazánka s pažitkou Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou. Podáváme s celozrnným pečivem (60g) více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Americký krém frosting na dort… Ve velké míse (nebo kuchyňském robotu), šleháme dohromady máslo v pokojové teplotě (velmi důležité!), cukr a vanilku… více o Americký krém frosting na dort nebo muffiny
Krémeš od neterky Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé rozpuštěné vlijeme do mouky.… více o Krémeš od neterky
Výborný perník Všechno sypké smíchám v míse pak přidám všechno tekuté. Naliju na vymaštěný a vysypaný plech. Peču na horký vzduch 170… více o Výborný perník
Boloňské špagety podle Evy Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme mleté maso, osolíme a dobře… více o Boloňské špagety podle Evy
Nejjednodušší panenka Vepřovou panenku nakrájíme na plátečky, jemně naklepeme, osolíme. Z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí. Dáme… více o Nejjednodušší panenka