Pravé maďarské lečo

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      kg cibule
    • sůl
    • 1
      kg rajčata
    • vejce můžeme použít
    • pepř mletý
    • 1
      kg paprika zelené a červené
    • 3
      ks klobása
    • koření Pišta nebo Anna (nutno koupit v nějakém obchodě s maďarskými potravinami nebo si nechat dovézt)
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji opražíme a přidáme klobásky, které také opražíme tak 3–4 minuty. Poté přidáme papriky a necháme vydusit. Pozor, nikdy nedáváme pokličku! Nakonec přidáme rajčata neoloupaná a dovaříme doměkka asi 15 minut. Dusíme na velmi mírném ohni.
  • Pro milovníky vajíček: vajíčka rozklepneme do misky a řádně ušleháme. Poté je za stálého míchání vlijeme do pokrmu. Mírně povaříme.
  • Pro pikantnější lečo přidáme maďarské koření Pišta, pro jemnější koření Anna.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: